Γλυκό του κουταλιού αχλάδι



άγουρο

Έ

να γλυκό με σχετικά ελαφριά γεύση.
Ιδανικό τελείωμα για το τέλος ενός ελαφρού γεύματος.

Πλένουμε τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Βάζουμε σε μία λεκάνη νερό 3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού και τα αχλάδια και τα αφήνουμε για 4 ώρες.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 8 λεπτά.
Βάζουμε τα αχλάδια στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Όταν κρυώσουν βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα βάζουμε πάλι στη φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Όταν κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το κρατάμε στο ψυγείο.

2 κιλά αχλάδια μικρά και άγουρα
2 φλιτζάνια νερό
1 και 1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι βανίλια ή ½ κ.τ.σ. μαστίχα ή 2-3 φυλαράκια αρμπαρόριζα

Η αξιολόγησή σας: None Αξιολόγηση: 4.1 (16 ψήφοι)
 0